MAC3PARK, VBSonline

MAC3PARK tekent contract voor aanschaf BRIXXonline

Lelystad, 20 juli 2016 –  Vastgoedbelegger/ projectontwikkelaar MAC3PARK uit Lelystad investeert in de toekomst met de aanschaf van vastgoedbeheersysteem BRIXXonline van Metafoor Vastgoed en Software. MAC3PARK is de zogenaamde launching customer voor de commerciële vastgoedbeleggers van het –  onder overheden meest aangeschafte – vastgoedbeheersysteem BRIXXonline van Metafoor.  MAC3PARK is met 150.000 m2 commercieel goed , verdeeld over ruim 750 verhuurbare eenheden op 18 locaties, de grootste aanbieder van zakelijk vastgoed in Flevoland.

Metafoor Vastgoed en Software  is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het professionaliseren van het vastgoedbeheer bij  gemeenten en andere overheden. Met als doel om efficiënter om te gaan met kosten en opbrengsten rondom het bezit van gebouwen en grond.  De jaren aan advieswerkzaamheden heeft slimme softwaretools opgeleverd zoals vastgoedbeheersysteem BRIXXonline. Met BRIXXonline is de vastgoedeigenaar  volledig ‘in control’  over de vastgoedportefeuille. Metafoor biedt sinds kort het succesvolle BRIXXonline ook aan in de private vastgoedsector.

“In de commerciële vastgoedsector neemt de vraag naar real time rapportages, die inzicht geven  in de kosten en opbrengsten op object en portefeuilleniveau, snel toe”, zegt  Jurjen van Bunningen, accountmanager bij Metafoor Vastgoed en Software. Met name kleine en middelgrote vastgoedbezitters, met een portefeuille tot 200.000 m2, doen de administratie vaak nog in Excel. Dat kan veel efficiënter en veiliger en dat is precies waar de veranderende verhuurmarkt om vraagt. In steeds meer gebouwen komen meerdere verhuurbare eenheden en dus meerdere huurders. De complexiteit van de administratie en daarmee de foutgevoeligheid neemt hierdoor toe. “Wordt er wel op tijd geïndexeerd? Is er wel voldoende zicht op de leegstand en bezettingsgraad ? Wat is de kostprijsdekkendheid van een gebouw? Zo maar een aantal voor de hand liggende vragen waarop BRIXXonline met enkele muisklikken antwoord op geeft”, zegt Jurjen van Bunningen.

MAC3PARK loopt in Flevoland niet alleen met het aantal verhuurbare vierkante meters voorop, maar zet wat betreft de automatisering in de commerciële vastgoedsector ook een trend. De economie groeit en de vraag naar kantoorruimte trekt flink aan. Vooral de vraag naar flexibiliteit neemt onder huurders toe. De huisvesting met kunnen meegroeien of krimpen met de bedrijfsactiviteiten. Individuele dienstverlening met service op maat en flexibele huurcontracten is eerder standaard dan uitzondering. “Met BRIXXonline blijven we in staat om snel te kunnen reageren op vragen uit de markt en optimaal service te verlenen aan onze huurders”, zegt  directeur Meine Breemhaar van MAC3PARK. “Bovendien zijn we met deze clouddienst van Metafoor goed voorbereid op toekomstige ontwikkelingen in de flexibele verhuur van ruimten, waaronder pop-up huren , flexplekken en de verhuur van vergaderruimten ”, zegt Meine Breemhaar.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *